Nieuws

18 september – Voorzitter houdt voordracht over pelgrims en Haarlem

Interesse om het verhaal over pelgrims, en de historische banden met Haarlem, te beluisteren? Op 18 september zal Mike van Eerd, voorzitter van de stichting, een voordracht van 10:15-11:30 in Centrum de Baan (adres: Nauwe Geldelozepad 17, Haarlem) waarbij veel ruimte zal zijn voor vragen. Kom langs!

 

30 mei 2019 – We staan op Wandel4Daagse Haarlem

Deze week is alweer de 10e Wandel4Daagse. Van 30 mei – 2 juni worden afstanden van 15-20-30-40km aangeboden, een perfecte manier om te wennen aan lopen op lange afstanden. Haarlem-Santiago staat er ook, kom vooral even langs!

 

15 april 2019 – Samenwerking met Rotary; “Help ook een ander op weg”

Wij zien regelmatig pelgrims langskomen die, naast hun sportieve prestatie, ook kiezen voor het ondersteunen van een goed doel. De tocht biedt uitgelezen mogelijkheden om geld in te zamelen, bijvoorbeeld door sponsors te zoeken die een bedrag per kilometer over een bepaald traject doneren.

Haarlem-Santiago werkt samen met de Rotary Foundation, zodat allerlei projecten kunnen worden ondersteund met uw bijdragen. De Rotary Foundation zich in voor vrouwenrechten, uitroeien van ziektes als polio en malaria, educatie, etc, en gebruikt hiervoor de tijd en expertise van de eigen leden om hiermee zo dicht mogelijk bij de bron tegen zo laag mogelijke kosten een zo groot mogelijke impact te maken.

Het doel is zo jaarlijks EUR 10’000 op te halen voor goede doelen. Rotary Foundation steunt ook uw bijdrage en is vaak in staat de donatie te verdubbelen. Dus neem mee dit idee: maak van je pelgrimstocht ook een sponsortocht!

 

15 september 2018 – seizoen is weer voorbij!

Het Santiago seizoen is weer voorbij! Ook dit jaar is weer een grote groep aspirant pelgrims voorbij gekomen met vragen over uitrusting, voorbereiding, routes, navigatie, slaapplaatsen, en allerlei praktische dingen. Wat opvalt: we zien meer wandelaars, meer twintigers die een lange afstand willen lopen, en meer wandelaars die vanuit Haarlem starten en dan in 3-4 maanden in Santiago aankomen.

De feedback die we nu consistent krijgen: “jullie zijn zo makkelijk toegankelijk, niks streng of zwaar! Een pelgrimstocht mag ook leuk zijn. Prima informatie, heel praktisch toegankelijk.”

Op zaterdag 24 november is weer onze jaarlijkse terugkomdag, tussen 11-13 uur hier in het Rosenstock. Neem je foto’s en verhalen mee! En ook dit jaar delen we weer gratis afstandscertificaten uit op vertoon van je volgestempelde pelgrimspaspoort. Iedereen die dit jaar zijn email adres heeft achtergelaten krijgt eind oktober de uitnodiging per mail toegestuurd.

Volgend jaar zijn we er weer met de start in het paasweekend, en wel op zaterdag 20 april 2019!

Met de beste pelgrimsgroeten,

De voorzitter

 

7 augustus 2018 – We staan in de krant!

Het Haarlems Dagblad heeft een woensdag special over Spanje, en daarvoor is de voorzitter geïnterviewd in de kapel van het Rosenstock-Huessy huis. Het hele artikel kan je lezen op https://www.haarlemsdagblad.nl/playlist/haarlem-uitgelicht/artikel/beste-tijd-om-naar-santiago-de-compostela-te-vertrekken-nu (betaalmuur)