Slaapbank

Waarom een slaapbank?

Een vraag die we regelmatig krijgen is: ‘Hoe zit het met slapen onderweg’. Op zich is slapen voor mensen die naar Santiago gaan vrijwel nooit een probleem. Er is overal wel wat te vinden en vooral op het Spaanse gedeelte van de route is er in IMG_0783ieder dorpje veel te vinden. De plaatselijke bevolking leeft daar van de Camino en zo zijn er dorpjes waar overdag minder dan 30 mensen wonen en ’s nachts soms wel 400.

Om het allemaal wat makkelijker te maken hebben we onze rubriek ‘slaapbank’ in het leven geroepen. Door middel van ‘crowd soarcing’ verzamelen we slaapadressen op de route die we weer publiceren op deze site.

Hoe werkt het?

We vragen iedereen die op weg gaat om ons leuke, bijzondere, gezellige of gewone slaapplaatsen door te geven. Dat mag van alles zijn van bed & breakfast, camping en particulier tot kasteeltje, hotel of refugio. Als we een mail krijgen met de gegevens en een zinnetje over de aard van de slaapplaats zetten we de slaapplek op kilometervolgorde op de lijst. We zetten daar een prijsindicatie bij zodat iedereen zijn eigen budget kan kiezen.

Het is de bedoeling dat wie onderweg op zoek is naar een slaapplaats met een smartphone naar onze site gaat en de slaapbank raadpleegt. We hopen een steeds uitgebreidere lijst te krijgen met voor elk wat wils. Dat kost echter veel tijd en daarnaast hebben we de medewerking van anderen nodig. Inmiddels hebben we toen we in 2015 in Santiago waren een product ontdekt waarmee je slaapplaatsen onderweg kunt vinden. Het is een door Ivar Rekve ontwikkelde App en hij heet ‘Camino Places’. Deze App vertelt je op alle routes in Europa waar accommodatie te vinden is binnen een straal van 10 kilometer om je heen. Je kan je zelfs aanmelden en daardoor (alleen als je dat wilt) gesignaleerd worden door anderen op de route of zelf zien wie er allemaal om je heen zijn.

Dit is de link naar de App:    https://itunes.apple.com/app/id967223708